Μήνυση για παράνομη νυχτερινή θήρα λαγού στα Κεραμειά Χανίων - AKOKD

Go to content

Main menu:

Μήνυση για παράνομη νυχτερινή θήρα λαγού στα Κεραμειά Χανίων

Ειδήσεις
 Μήνυση για παράνομη νυχτερινή θήρα λαγού στα Κεραμειά Χανίων


Τις πρώτες βραδινές ώρες της 17 ης Ιανουαρίου 2019, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες με 2 υπηρεσιακά αυτοκίνητα περιπολούσαν στις χιονισμένες εκτάσεις των Κεραμειών Χανίων. Από σημείο με πανοραμική θέα, άρχισαν να εποπτεύουν με κιάλια την περιοχή και στις 19:45 εντόπισαν αυτοκίνητο να κινείται και να κάνει χρήση προβολέα. Μετά από 10 λεπτά ακούστηκε από τη θέση του αυτοκινήτου πυροβολισμός και οι θηροφύλακες άρχισαν να κινούνται προς το μέρος του με κλειστά φώτα, καταφέρνοντας να το προσεγγίσουν και να αιφνιδιάσουν, αρχικά, τα 2 άτομα που βρίσκονταν στο όχημα. Επρόκειτο για τον οδηγό, ο οποίος χειριζόταν τον προβολέα και ένα άτομο που βρισκόταν στην καρότσα και κρατούσε ένα μακρύκαννο κυνηγετικό όπλο.

Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό τους, τράπηκαν σε φυγή, το δε άτομο που βρισκόταν στην καρότσα, έφυγε κρατώντας το όπλο και ένα λευκό τσουβάλι. Οι θηροφύλακες τους κυνήγησαν, χωρίς όμως να καταφέρουν να τους ακινητοποιήσουν. Βρήκαν όμως το τσουβάλι, το οποίο περιείχε έναν πρόσφατα σκοτωμένο λαγό. Στη συνέχεια οι θηροφύλακες κατάσχεσαν το όχημα και όλα τα μέσα της παράνομης θήρευσης που εντόπισαν σ
αυτό (31 φυσίγγια και προβολέα χειρός).

Την επομένη, υπέβαλλαν πρωτόκολλο μήνυσης στη Δ/νση Δασών Χανίων κατά του ιδιοκτήτη του οχήματος και ενός αγνώστου, για παράνομη θήρα λαγού τη νύχτα, με χρήση μηχανοκίνητου μέσου και προβολέα, καθώς και εκτός κυνηγετικής περιόδου.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Back to content | Back to main menu