Μηνύσεις για παράνομη νυχτερινή θήρα λαγού στην Κίσσαμο - AKOKD

Go to content

Main menu:

Μηνύσεις για παράνομη νυχτερινή θήρα λαγού στην Κίσσαμο

Ειδήσεις
 Μηνύσεις για παράνομη νυχτερινή θήρα λαγού στον Πλάτανο Κισσάμου


Το βράδυ της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου 2018, η Ομοσπονδιακής Θηροφυλακή Χανίων στη διάρκεια περιπολίας τους, εντόπισε, στις 23:15, στην περιοχή μεταξύ Πλατάνου και Σφηναρίου Κισσάμου 3 προβολείς χειρός να κινούνται και να σαρώνουν την περιοχή. Με μεθοδικές κινήσεις κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο και να εντοπίσουν ένα από τα άτομα που έφερε προβολέα, αλλά παρά την προσπάθειά τους να το σταματήσουν, αυτό αρνήθηκε τον έλεγχο και κατάφερε να διαφύγει.

Οι θηροφύλακες παρέμειναν στην περιοχή και την παρακολουθούσαν και στις 02:30 έλεγξαν ένα αυτοκίνητο που έφτασε και στάθμευσε στην περιοχή, με σβηστά φώτα, Στο αυτοκίνητο υπήρχαν 2 επιβαίνοντες και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν άλλα 2 άτομα που το πλησίασαν πεζοί. Κατά τον έλεγχο δε βρέθηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία και τους επιτράπηκε να φύγουν, αφού πρώτα τους κράτησαν τα στοιχεία.

Οι θηροφύλακες όμως έψαξαν τη γύρω περιοχή και κατάφεραν να βρουν σε ένα δασωμένο σημείο μια κυνηγετική καραμπίνα, 2 φακούς χειρός, 20 φυσίγγια, ένα σακίδιο που περιείχε μιαν απόδειξη έκδοσης άδειας θήρας, μια άδεια κατοχής όπλου, πολλές νάιλον σακούλες και μία μπλούζα, τα οποία και παρέδωσαν στη Δ/νση Δασών Χανίων, όπου υπέβαλλαν πρωτόκολλο μηνύσεως. Η μήνυση έγινε κατά ενός εκ των ατόμων που ελέγχησαν στο αυτοκίνητο και το οποίο ταυτοποιήθηκε από την ανευρεθείσα άδεια κατοχής όπλου και την απόδειξη και κατά ενός αγνώστου (του ατόμου που διέφυγε της σύλληψης). Η μήνυση αφορά σε παράνομη θήρα λαγών τη νύχτα με χρήση προβολέα, άρνηση ελέγχου και τραπή σε φυγή καθώς του νόμου περί όπλων.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Back to content | Back to main menu