Γιορτή «γενεθλίων» του Προγράμματος LIFE και του Δικτύου NATURA 2000 - AKOKD

Go to content

Main menu:

Γιορτή «γενεθλίων» του Προγράμματος LIFE και του Δικτύου NATURA 2000

Ειδήσεις
 
Γιορτή «γενεθλίων» του Προγράμματος LIFE και του Δικτύου NATURA 2000


Η Α΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης Δωδεκανήσου θα συμμετέχει, την Κυριακή, 21 Μαΐου 2017, στην εκδήλωση που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΠΚ-ΜΦΙΚ), στο Καταφύγιο της Γρε Λέσκας και στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαμαριάς, στο Ξυλόσκαλο (Ομαλό Λευκών Ορέων) για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα για το Δίκτυο NATURA 2000 καθώς και την επέτειο συμπλήρωσης 25 χρόνων από την έναρξη του Προγράμματος LIFE.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, εκτός της Ομοσπονδίας, είναι ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης-Γενική Διεύθυνση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων, και ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ. Υποστηρικτές-χορηγοί της εκδήλωσης είναι το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντης και η ΑΝΕΚ LINES.


Η εκδήλωση περιλαμβάνει απελευθέρωση πτηνών, επίδειξη της Κρητικής Ομάδας Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων, προβολή ντοκιμαντέρ, έκθεση φωτογραφίας και δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά.
Πιο συγκεκριμένα στην εκδήλωση οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την προστατευόμενη περιοχή των Λευκών Ορέων, να απολαύσουν την απελευθέρωση αρπακτικών πουλιών, να συναντήσουν από κοντά την Καρίνα και τη Ντάικα, τους δύο ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους που ανιχνεύουν δηλητηριασμένα δολώματα και δουλεύουν στο νησί από τον Αύγουστο του 2016, να ενημερωθούν εκτενέστερα για τη θετική συνεισφορά του Δικτύου NATURA 2000 στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και στις τοπικές κοινωνίες και να μάθουν για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της Διοίκησης και των πολιτών απέναντι στη φύση και στους φυσικούς πόρους. Ταυτόχρονα θα έχουν τη δυνατότητα να δουν μαγευτικές εικόνες διάσημων αλλά και λιγότερο γνωστών περιοχών του νησιού, παρακολουθώντας το ντοκιμαντέρ «NATURA 2000. Ζωή για όλους» και την έκθεση φωτογραφίας, αφιερωμένη στις προστατευόμενες περιοχές του Δικτύου NATURA 2000.


Το πρόγραμμα* αναλυτικά:
Καταφύγιο Γρε Λέσκας
11.00-11.30 Απελευθέρωση άγριων αρπακτικών πτηνών
11.30-12.30 Επίδειξη της Κρητικής Ομάδας Σκύλων Ανίχνευσης
Δηλητηριασμένων Δολωμάτων (ΚΟΣ)
Κέντρο Πληροφόρησης Σαμαριάς, Ξυλόσκαλο
11.00-15.00 Προβολή του ντοκιμαντέρ: "NATURA 2000. Ζωή για όλους".
11.00-15.00 Έκθεση φωτογραφίας του έργου "LIFE Natura2000 Value Crete"
12.30-13.30 Δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά
14.00-15.00 Ελαφρύ γεύμα

*Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Back to content | Back to main menu