Συλλήψεις για παράνομη νυχτερινή θήρα λαγού στο Δεμάτι, Δήμου Μίνωα Πεδιάδας - AKOKD

Go to content

Main menu:

Συλλήψεις για παράνομη νυχτερινή θήρα λαγού στο Δεμάτι, Δήμου Μίνωα Πεδιάδας

Ειδήσεις
 


Συλλήψεις για παράνομη νυχτερινή θήρα λαγού στο Δεμάτι, Δήμου Μίνωα Πεδιάδας


Το βράδυ της Πέμπτης 9 Ιανουαρίου 2020, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Π.Ε. Ηρακλείου, περιπολούσαν στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, όταν στις 22:00 περίπου, εντόπισαν όχημα να κινείται σε χωματόδρομο σ
ορεινή περιοχή, πάνω από το Δεμάτι του Δήμου Μίνωα Πεδιάδας, και να γίνεται χρήση φακού/προβολέα.

Οι θηροφύλακες κατάφεραν να πλησιάσουν το όχημα και ζήτησαν από τον οδηγό να σταματήσει. Ο οδηγός του οχήματος έκανε μανούβρα και προσπάθησε να διαφύγει, αλλά οι θηροφύλακες κατάφεραν, σε μικρή απόσταση, να το ακινητοποιήσουν.
Όπως διαπιστώθηκε, στο όχημα επέβαιναν 3 άτομα, ενώ αρχικά μέσα στο όχημα δε βρέθηκε κάτι ύποπτο. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου του περιβάλλοντα χώρου, βρέθηκε μία σακούλα, η οποία περιείχε ένα φρεσκοσκοτωμένο λαγό κι ένα σακίδιο πλάτης με 42 φυσίγγια και ένα φακό εντός του.

Μόλις εντοπίστηκαν τα ενοχοποιητικά ευρήματα, το ένα εκ των τριών ατόμων επιχείρησε και κατάφερε να διαφύγει, ενώ τα άλλα 2 συνελήφθηκαν και οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Μοιρών, όπου παραδόθηκαν επίσης τα κατασχεμένα ευρήματα και το όχημα.

Σ
ερώτηση των θηροφυλάκων για το που βρίσκεται το όπλο, οι συλληφθέντες ισχυρίστηκαν ότι το λαγό τον σκότωσαν με το αυτοκίνητο.

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Back to content | Back to main menu