Συλλήψεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου - AKOKD

Go to content

Main menu:

Συλλήψεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου

Ειδήσεις
 Συλλήψεις Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου


20 Αυγούστου 2022, πρώτη μέρα της νέας κυνηγετικής περιόδου και οι ομάδες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου πραγματοποίησαν τρεις (3) συλλήψεις:

  • Η πρώτη έγινε σε τοποθεσία του δ.δ. Θραψανού, Δήμου Μίνωα Πεδιάδος, όταν, στις 08:00 π.μ., εντοπίστηκε ένα άτομο, με 3 σκυλιά ν ανιχνεύει την περιοχή για θηράματα. Μετά από παρακολούθηση 30 λεπτών, το άτομο αυτό πυροβόλησε και σκότωσε ένα λαγό. Οι θηροφύλακες κατέσχεσαν το όπλο, φυσίγγια και το θήραμα, καθώς δεν επιτρέπεται η θήρα λαγού αυτή την εποχή και θα σχηματιστεί δικογραφία στο Δασονομείο Καστελλίου Πεδιάδος.


  • Η επόμενη πραγματοποιήθηκε στις 08:45 π.μ., σε τοποθεσία, εντός Ζώνης Διάβασης Αποδημητικών Πτηνών, μεταξύ των οικισμών Πλατάνου και Πλώρας, Δήμου Γόρτυνας και αφορά σ ένα άτομο, με κυνηγετικό όπλο, το οποίο στερούνταν άδειας θήρας και το Δελτίο Κατοχής Όπλου είχε λήξει. Οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, όπου παραδόθηκε και το κυνηγετικό όπλο και η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.


  • Τέλος, στις 09:30 π.μ., πάλι στο Δήμο Μίνωα Πεδιάδος, στο δ.δ Ρουσσοχωρίου, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε άτομο που έφερε καραμπίνα και στο σακίδιό του βρέθηκε σκοτωμένος λαγός. Και σ αυτή την περίπτωση, οι θηροφύλακες κατέσχεσαν το όπλο, φυσίγγια καθώς και το θήραμα και θα σχηματιστεί  δικογραφία στο Δασονομείο Καστελλίου Πεδιάδος.


Με την ευκαιρία η Α΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης Δωδεκανήσου θέλει να υπενθυμίσει ότι από τις 20 Αυγούστου επιτρέπεται η θήρα των διαβατικών πτηνών, μόνο εντός των Ζωνών Διάβασης Αποδημητικών Πτηνών. Η θήρα του λαγού, όπως αναφέρεται στη Ρυθμιστική Θήρας 2022, θα επιτρέπεται από τις 15 Σεπτεμβρίου έως και 10 Ιανουαρίου 2023, για 3 μέρες την εβδομάδα (Τετάρτη & Σαββατοκύριακο).


Επίσης ζητά από τους κυνηγούς, των οποίων τα Δελτία Κατοχής Όπλου έχουν λήξει να φροντίσουν να τα ανανεώσουν στις Αστυνομικές Αρχές.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Back to content | Back to main menu